Podrška za valentinu i slađanu

Studenticama koje su negirale genocid organizuju press u Istočnom Sarajevu: 'Žrtve medijske hajke i histerije!'

Front15.07.23, 10:07h

Studenticama koje su negirale genocid organizuju press u Istočnom Sarajevu: 'Žrtve medijske hajke i histerije!'
Podjećamo, veličanje ratnih zločina je prema Krivičnom zakonu BiH krivično djelo

 

 

 

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu, koje su prethodnih dana bile u fokusu javnosti zbog podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću i negiranja genocida u Srebrenici, danas će se obratiti javnosti na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.


Na konferenciji će se obratiti studentkinje Valentina Vujičić i Slađana Todić, kao i generalni direktor preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek koji je studenticama “dao podršku”, piše RTRS.


Konferencija za novinare će biti održana u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u 10.00 časova, najavljeno je iz preduzeća Sarajevo-gas.


Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbjednosnih studija Univerziteta u Sarajevu rekle su da nemaju namjeru da nastave studije na ovom fakultetu zbog medijskog linča, histerije i prijetnji po život koje su dobile zbog stava iznesenog na Instagram profilu.


Tužilaštvo BiH zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo materijal u vezi sa dvije studentkinje, od kojih je jedna na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.


Iz kantonalnog MUP-a su saopštili da se Tužilaštvo BiH izjasnilo da se ovaj slučaj kvalifikuje kao krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, piše RTRS.


Podsjećamo, objave su se dogodile na dan obilježavanja 28 godina od počinjenog genocida u Srebrenici, a jedna od studentica je dodala i komentar “Nek’ smo vas pobili”.


Veličanje ratnih zločina je prema Krivičnom zakonu BiH krivično djelo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 167

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još