'BAŠ TEŠKO ZA ŽELUDAC'

Turisti iz Njemačke ogorčeni cijenama: 'Deset neukusnih ćevapčića i malo pivo koštali su me 25 eura!'

Biznis Klub15.07.23, 09:35h

Turisti iz Njemačke ogorčeni cijenama: 'Deset neukusnih ćevapčića i malo pivo koštali su me 25 eura!'
Samo smještaj na hrvatskoj je obali u posljednje dvije godine poskupio za 30 posto, prenose njemački mediji pozivajući se na izjavu Barbare Marković koja je izjavila: Hrvatska je sada skuplja od Španjolske i Grčke, a cijene su svakim danom sve veće!

 

 


Mnogobrojni turisti su se šokirali kada su vidjeli cijene tijekom ljetovanja u Hrvatskoj, pišu njemački i austrijski mediji, TZ, Merkur i Heute, prenoseći njihove izjave kako se mnogi turisti ne žele ponovno vratiti u hrvatska turistička odredišta.


Dva njemačka medija, TZ i Merkur, navode kako je smještaj za turiste u Hrvatskoj poskupio za 30 posto, te prenose izjavu predsjednice Udruge obiteljskog smještaja Hrvatske Barbare Marković koja je rekla kako je Hrvatska “skuplja od konkurencije 25 posto – ne samo za noćenje, nego i za svu drugu relevantnu ponudu”.


Kako pišu ovi mediji, a prenosi Fenix magazin, Hrvatska je dosad bila tipična destinacija za obiteljski odmor i zalagala se za masovni turizam.


No, samo smještaj na hrvatskoj je obali u posljednje dvije godine poskupio za 30 posto, prenose njemački mediji pozivajući se na izjavu Barbare Marković koja je izjavila:

 

- Hrvatska je sada skuplja od Španjolske i Grčke, a cijene su svakim danom sve veće!


Njemački kao i austrijski mediji također prenose izjavu turistice iz Beča koja je, kako je rekla, “konzumirala malo pivo i ćevape na Braču”.


- Deset neukusnih ćevapčića, šaka smrznutog mesa i malo pivo koštali su me nešto manje od 25 eura. Zaokružila sam račun na 25 eura, ali pozamašna svota mi je stvarno bila teška za želudac - navela je turistica, koja je precizirala kako je ćevape platila 17,50 eura, a pivo sedam eura.


Kako nadalje prenosi njemački i austrijski mediji turisti se žale i na cijene dnevnih ležaljki koje, kako prenose, turisti plaćaju i 40 eura.


- Cijene su iste, ako ne i više nego kod nas - rekao je turist za austrijske medije od kojih su, kao i neki njemački mediji, kao da su jedna dočekali okrenuti otrovne strijelice prema hrvatskom turizmu.


Je li razlog neizravno nagovaranje njemačkih i austrijskih turista da jadransku obalu zamijene austrijski i njemačkim planinskim odredištima ili je u pitanju izostanak hrvatske turističke kampanje te lobiranja konkurencije kako bi povećane cijene na Jadranu iskoristili za svoj turizam?

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još