Dobre vijesti za putnike

Ukida se jedno važno ograničenje na aerodromu 'Nikola Tesla'

Biznis Klub13.07.23, 14:32h

Ukida se jedno važno ograničenje na aerodromu 'Nikola Tesla'
Sada više nema restrikcija, i sve kompanije koje imaju odgovarajuće sertifikate za obavljanje tog posla, koje izdaje država Srbija, mogu slobodno da rade

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva donijeli su odluku, koja je na snazi od utorka, kojom je ukinuto ograničenje broja zemaljskih operatera, odnosno kompanija koje za avio-prevoznike obavlja usluge ček-in, sortiranja i ukrcavanja i iskrcavana prtljaga.


 
Svaka avio-kompanija bira svog zemaljskog operatera na svakom aerodromu, spram toga ko pruža najbolju uslugu.


 
Do sada su na beogradskom aerodromu to mogle da rade tri kompanije - koncesionar aerodroma Vansi, kao najveća, zatim Air Serbia koja je imala mogućnost, iako to nije radila, i francuska kompanija Skaj partner.


 
Sada više nema restrikcija, i sve kompanije koje imaju odgovarajuće sertifikate za obavljanje tog posla, koje izdaje država Srbija, mogu slobodno da rade.


 
Za sada, još tri kompanije imaju potrebne sertifikate - britanski Menzis ground holding, koja godišnje opsluži 300 miliona putnika u 60 država, grčki Golden Air, sa 5.000 zaposlenih, i domaća kompanija Air Pink, prenosi b92.


 
Na zahtjev MUP-a postavljaju se još tri "kućice", odnosno još šest mjesta za pasošku kontrolu, a razmišlja se i o uvođenju kapija za elektronsko očitavanje pasoša, za domaće putnike, kojih je oko 50 odsto na beogradskom aerodromu.

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!