oštro uoči samita

Zvizdić: Pitanje secesije kojom nas Dodik mrcvari trajno bi se riješilo salanjem NATO vojnika u Brčko Distrikt

Front10.07.23, 15:08h

Zvizdić: Pitanje secesije kojom nas Dodik mrcvari trajno bi se riješilo salanjem NATO vojnika  u Brčko Distrikt
Bit će to četvrti samit NATO-a od početka ruske invazije na Ukrajinu, dok je prvi održan virtualno 25. februara 2022. godine, samo jedan dan nakon napada.

 

 

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić izjavio je danas Fenu da nema zvaničnu informaciju da će se na samitu NATO-a koji sutra počinje u litvanskoj prijestonici Vilnisu razgovarati o BiH, ali neki mediji su objavili takvu vijest i "volio bih da je ona tačna i provjerena"


- Siguran sam da bi najbolja poruka za BiH, ali i za mir i sigurnost cijelog regiona bila da je NATO odlučio da u Brčko Distrikt pošalje svoje vojnike. Na taj način bi se trajno riješilo pitanje secesije, tema kojom (predsjednik RS Milorad Dodik već jako dugo mrcvari sve nas u BiH - kazao je Zvizdić.


Čelnici NATO-a sastat će se u Vilniusu 11. i 12. jula kako bi raspravljali o širokom spektru tema, od podjela oko kandidature Ukrajine za članstvo i pristupanja Švedske do povećanja zaliha municije i pregleda prvih odbrambenih planova u zadnjih nekoliko desetljeća.


Bit će to četvrti samit NATO-a od početka ruske invazije na Ukrajinu, dok je prvi održan virtualno 25. februara 2022. godine, samo jedan dan nakon napada.


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 83

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još