UKLJUČENA I SIPA

Oglasili se iz Tužilaštva BiH: Formiran tim nakon objave nezakonitog ukaza Dodika

Front09.07.23, 13:11h

Oglasili se iz Tužilaštva BiH: Formiran tim nakon objave nezakonitog ukaza Dodika
Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt je svojim odlukama od 1. jula u potpunosti obustavio kompletan zakonodavni postupak. Schmidt je odlukom također kriminalizirao nepoštovanje odluka visokog predstavnika, a kazna može iznositi do pet godina zatvora

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet nakon što je u Službenom glasniku RS objavljen nezakoniti ukaz predsjednika RS-a Milorada Dodika.

 

- U Tužilaštvu BiH, u navedenom predmetu formiran je tim od tri tužitelja, koji zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te drugim sigurnosnim i policijskim agencijama, poduzimaju zakonom predviđene aktivnosti o čijim rezultatima će javnost biti obaviještena - kazali su.

 

Podsjećanja radi, u ukazu koji je objavljen navodi se, između ostalog, da se odluke Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR) više neće objavljivati u tom bh. entitetu.

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 58

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još