VIDEO/izgubio bitku

Preminuo legendarni bubnjar Termita Berislav Dumenčić Bero, Let 3 objavio tužnu vijest

Kultura07.07.23, 14:18h

Preminuo legendarni bubnjar Termita Berislav Dumenčić Bero, Let 3 objavio tužnu vijest
Termiti su bili riječki punk sastav koji je obilježio riječku glazbenu scenu i općenito glazbenu kulturu krajem 1970-ih i prvom polovicom 1980-ih godina

 

 

Nakon šest godina borbe s rakom prostate preminuo je nekadašnji bubnjar Termita, Berislav Dumenčić Bero. Popularni Bero preminuo je u 64. godini u četvrtak navečer, a vijest o njegovoj smrti objavili su i dečki iz benda Let 3 na svom Facebooku. 


"Zbogom, Kiko. Uvijek je govorio da je on ljubičasti leptir. Inače, Kiko je koautor "Sam u vodi", a na prvoj Let 2 verziji pjesme svirao je bubnjeve. Počivao u miru", napisali su na Facebooku. 


Inače, Termiti su bili riječki punk sastav koji je obilježio riječku glazbenu scenu i općenito glazbenu kulturu krajem 1970-ih i prvom polovicom 1980-ih godina. Prvi nastup Termita održan je u riječkom klubu "Modra", 23. listopada 1978. godine, prenosi Večernji.hr.


U Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, 21. studenog 1979. godine održan je legendarni nastup Parafa i Termita na kojem je pjevač Termita Predrag Kraljević Kralj stavio WC školjku na glavu, a poletjelo je i perje u izdašnim količinama. Kasnije taj scenski motiv Damir Martinović Mrle prenosi u sastavni dio nastupa sastava Let 3. Inače, osim Bere, Kralja i Mrleta, članovi benda bili su i  Robert Tičić (gitara) i  Josip Krošnjak Pepi (klavijature). 

 

 

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!