OBJAVLJEN JAVNI OGLAS

(Ras)prodaja u BH Telecomu: Gdje će završiti rashodovana oprema baznih GSM stanica?

Biznis Klub06.07.23, 13:04h

(Ras)prodaja u BH Telecomu: Gdje će završiti rashodovana oprema baznih GSM stanica?
Pored baznih stanica na prodaju su i teretna motorna vozila Ford Connect, putnička motorna vozila ŠKODA Fabia, autodijelovi i alat, alati i instalaciona oprema, te rashodovani kancelarijski i restoranski namještaj i oprema

 

 

BH Telecom je objavio javni oglas "Prodaja rashodovanih sredstava" u kojem se između ostalog prodaje i "Radio Bazna GSM stanica" (23 kom), gdje je za učešće potrebna potvrda općine da će neko baznu stanicu koristiti. 


Iz BH Telecoma su pojasnili i gdje će završiti rashodovana oprema, a najprije su istakli da se rashodovana oprema BS ne može koristiti za komercijalne potrebe.


- Želimo da istaknemo da se rashodovana oprema BS ne može koristiti za komercijalne potrebe niti za izvornu namjenu bez pripadajućeg SW i ostalih segmenata mobilne mreže koji nisu predmet prodaje i koji su uslov za bilo kakvo korištenje bazne stanice - rekli su iz BH Telecoma za portal Akta.ba.


Napomenuli su da se radi o zastarjeloj, davno demontiranoj opremi koja je rashodovana i čiji je amortizacioni vijek odavno istekao.


- U opremi baznih stanica se ne nalaze bilo kakve radioaktivne supstance koje bi mogle izazvati štetno radioaktivno ili jonizirajuće zračenje na okolinu i ljude. Kako se oprema sastoji od poluprovodničkih komponenti, metalnih ormara, kablova i sl. ista ima status elektronskog ili električnog otpada - pojasnili su.


Na pitanje gdje će završiti bazne stanice i koliko su opasne za okolinu za Akta.ba su kazali da će završiti kod kupaca koji posjeduju validno Rješenje/dozvolu.


- Rashodovana oprema baznih stanica kao i sva elektronička oprema koja se rashoduje će završiti kod kupaca koji posjeduju validno Rješenje/dozvolu nadležnog organa o zbrinjavanju elektronskog i električnog otpada. U tom kontekstu, oprema BS ne posjeduje nikakve posebne komponente koje se ne nalaze u uobičajenoj drugoj elektronskoj opremi - poručili su iz BH Telecoma.


Podsjećamo, pored baznih stanica na prodaju su i teretna motorna vozila Ford Connect, putnička motorna vozila ŠKODA Fabia, autodijelovi i alat, alati i instalaciona oprema, te rashodovani kancelarijski i restoranski namještaj i oprema.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!