VIDEO/ Premijer RS kategoričan

Višković zagrmio: 'Moram da vam kažem, ovo je Bosna i Hercegovina! Tačka, ende, kraj!'

Front05.07.23, 16:22h

Višković zagrmio: 'Moram da vam kažem, ovo je Bosna i Hercegovina! Tačka, ende, kraj!'
Neće biti selektivno verifikovani projekti koji se odnose samo na jedan entitet, a ne odnose na čitavu BiH, rekao je Višković

 

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković zaprijetio je danas da će predstavnici RS u Parlamentarnoj skupštini BiH i Predsjedništvu BiH blokirati 303 miliona eura za četiri nova infrastrukturna projekta u Federaciji BiH dodijeljenih iz fondova Evropske unije.


- Neće se odobriti Koridor Vc u FBiH ako nema odobrenja projekta Koridor Vc u RS. Dakle, neće to biti verifikovano ni u Parlamentu BiH ni u Predsjedništvu BiH, tačka, ende, kraj, rekao je Višković, komentarišući posljednji potez EU koja nije odobrila novac za projekte u RS, prenosi RTRS.


On je rekao da mu na ovom planu nije poznato da li neko nekoga kažnjava ili to pokušava.

 

– Ima takvih naznaka, ili se između redova može pročitati i takav odnos. Ali moram da vam kažem – ovo je BiH i ne može EU birati hoću malo da pomognem Sarajevo, a neću Banjaluku. Odobravanje projekata u cijelosti ide putem Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH. Neće biti selektivno verifikovani projekti koji se odnose samo na jedan entitet, a ne odnose na čitavu BiH – rekao je Višković.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 182

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još