Ko je šta obećao

Rasprava Durakovića i Uka na Twitteru: Prošlo je 427 dana, gdje su pare?

Front03.07.23, 08:20h

Rasprava Durakovića i Uka na Twitteru: Prošlo je 427 dana, gdje su pare?
Uk mu je odgovorio da narednog četvrtka Vlada raspisuje konkurs za direktora Ureda za Srebrenicu

 

 

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk objavio je na Twitteru informaciju da su objavljena četiri programa za pomoć privrednicima u Kantonu Sarajevo, uz obrazloženje o kakvim se poticajima radi.  

 

Nedugo nakon objave komentar, odnosno pitanje postavio mu je Ćamil Duraković, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

 

- Uvaženi premijeru, kada ćete realizirati sredstva i druge obaveze po Zakonu o Srebrenici, koji je skupština KS usvojila još prošle godine... - napisao je Duraković.

 

Uk mu je odgovorio da narednog četvrtka Vlada raspisuje konkurs za direktora Ureda za Srebrenicu, a na što mu je Duraković uzvratio podsjećajući ga da je "zakon donesen prije 427 dana, a obaveza uspostave Ureda po zakonu je 60 dana".

 

- Uz dužno poštovanje, redovni poziv za općine u istočnoj Bosni je postojao prije zakona i njegov osnov nije ovaj zakon. To su odvojena sredstva - istakao je Duraković.

 

rasprava-twitter

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još