Okupirana teritorija

Izrael pokrenuo novi žestoki napad na Zapadnoj obali, ubijeno nekoliko osoba

Front03.07.23, 07:38h

Izrael pokrenuo novi žestoki napad na Zapadnoj obali, ubijeno nekoliko osoba
Palestinsko ministarstvo zdravlja tvrdi da su u napadima poginula najmanje tri Palestinca, te da ih je ranjeno 13, od kojih su neki u kritičnom stanju

 

 

Izraelska vojska izvršila je zračne napade na grad Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, pri čemu su ubijena tri Palestinca, prema stanovnicima i zvaničnicima.

 

Lokalno stanovništvo navelo je da Izrael izveo najmanje deset zračnih napada na Jenin u ponedjeljak rano ujutro, te da je na putu prema izbjegličkom kampu u tom gradu uočena kolona izraelskih oklopnih vozila.

 

- Bilo je bombardovanje iz zraka i kopnena invazija - rekao je Mahmoud al-Saadi, direktor palestinskog Crvenog polumjeseca iz Jenina agenciji AFP, prenosi Al Jazeera Balkans.

 

- Bombardovano je nekoliko kuća i lokacija. Dim je svugdje - ističe.

 

U izbjegličkom kampu ‘pravi rat’

 

Palestinsko ministarstvo zdravlja tvrdi da su u napadima poginula najmanje tri Palestinca, te da ih je ranjeno 13, od kojih su neki u kritičnom stanju.

 

- Ono što se dešava u izbjegličkom kampu je pravi rat - kaže Khaled Alahmad, vozač palestinskog vozila hitne pomoći Reutersu.

 

- Kamp je napadnut iz zraka. Svaki put kada odemo tamo sa pet do sedam vozila, vratimo se puni povrijeđenih ljudi - istakao je.

 

U odvojenom događaju, 21-godišnji Palestinac je ubijen blizu grada Ramallaha, tvrde zvaničnnici.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!