Omer Čevra tvrdi da SDA nastavlja da podmeće

Da li je SDA spremna da i genocid u Srebrenici zloupotrijebi u borbi protiv 'Trojke'?

Front02.07.23, 18:24h

Da li je SDA spremna da i genocid u Srebrenici zloupotrijebi u borbi protiv 'Trojke'?
Danas je na svom Facebook profilu novinar i politički analitičar Omer Čevra upozorio na moguću zloupotrebu i instrumentalizaciju genocida u Srebrenici u narednim danima od strane SDA


 

Genocid u Srebrenici je, nažalost, tema koju ovdašnji političari često koriste u svoje političke svrhe. Jedan od takvih primjera su sramotne izjave Milorada Dodika u Konjicu. 

 

Ali, nije on jedini. Omer Čevra je danas na svom Facebook profilu razotkrio takav pokušaj od strane zastupnice SDA u Tuzlanskom kantonu Lejle Vuković.

 

Tako Čevra upozorava na sljedeće:

 

- Dopredsjedavajuća Skupštine TK SDA-ova preletačica stranaka Lejla Vuković javno poziva udruženja srebrenička da se predstavnicima Trojke uskrati gostoprimstvo na obilježavanju GENOCIDA u Memorijalnom centru Potočari, zbog toga što ne napuštaju Vijeće ministara BiH i što su sjedili sa negatorom genocida Miloradom Dodikom! 


Interesantno kako Lejla nije pozivala da se uskrati dobrodošlica predstavnicima SDfA koji su 8 godina bili u vlasti sa tim istim Dodikom! 


Je li to Dodik tada nije negirao GENOCID i vrijeđao žrtve GENOCIDA? 


Je li to on kada su SDfA bili u vlasti i njegovi bliski partneri sa kojima su se samo javno svađali dok su iza kulisa dijelili direktorska mjesta i tendere, priznavao GENOCID i Bošnjake nazivao svojim nacionalnim imenom? 


Ili je i tada otvoreno negirao GENOCID a Bošnjake spuštao na vjersku zajednicu nazivajući ih muslimanima!


Ovo što radi Lejla Vuković je klasična instrumentalizacija SREBRENIČKOG GENOCIDA kao i svih udruženja koja trebaju štititi interese građana preživjelih sa područja Srebrenice! 

 

U momentu kada Dodik vrši najveći udar na mir, stabilnost i Dejtonski sporazum, Lejla Vuković, pod dirigentnom palicom SDA i poziva na linč predstavnika vladajuće većine iz Trojke kako bi time pokušala dodatno destabilizirati ukupno stanje u našoj zemlji. 

 

Razlog više da se Lejli Vuković oduzme skupštinski imunitet i da se protiv nje hitno pokrene krivična prijava zbog pokušaja zloupotrebe javne funkcije! 

 

Njene aktivnosti mogu se svrstati u pokušaj Putina da se preko Dodika i kao takvih kao što je ona, i njeni nalogodavci iz vrha SDA u BiH stvori haos i SDA vrati u Vijeće ministara BiH! 


Trideset godina SDA ne preza ni od zloupotrebe najvećih svetinja koje instrumentaliziraju za svoje političke, kriminalne i koruptivne interese! - napisao je Čevra.

 

 

Na kraju svog posta Čevra upozorava čelnike Trojke da trebaju opavdano sumnjati da bi SDA preko svoje paraobavještajne strukture mogla iscenirati incident na obilježavanju genocida 11. jula koji bi za cilj imao javnosti prikazati najviše legalne predstavnike vlasti kao “izdajnike” tako što bi doveli određen broj svojih plaćenika da psovkama verbalno, a možda čak i fizički izvrše napad na iste!

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 192

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još