Predsjednik Srbije o dešavanjima u BiH

Vučić: Zabrinut sam zbog RS, plašim se da su stranci odlučili ići veoma žestoko

Front02.07.23, 12:28h

Vučić: Zabrinut sam zbog RS, plašim se da su stranci odlučili ići veoma žestoko
Vučić je rekao da razgovara sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svemu, ali i sa, kako kaže, “ostalim faktorima i ljudima kojima vjeruje u RS i za koje zna da umiju da procijene”

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "veoma zabrinut zbog onog što se dešava u Republici Srpskoj i da se plaši da su stranci donijeli odluku da idu veoma žestoko".


“Mislim da je tamo u toku velika i teška kriza i neću se dalje o tome izjašnjavati”, rekao je Vučić.
 

Vučić je rekao da razgovara sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom o svemu, ali i sa, kako kaže, “ostalim faktorima i ljudima kojima vjeruje u RS i za koje zna da umiju da procijene”.
 

- Očekujem da čujem šta će danas reći predsjednik Dodik, ja ću uživo da pratim njegovo obraćanje - rekao je Vučić za TV “Prva”.

 

Odgovarajući na pitanje šta će biti Dodikova poruka, Vučić je rekao da to može samo da procijeni, ali da nije siguran.
 

- Juče sam se čuo sa njim, jer mi se javio kada se vraćao iz Bratunca. Plašim se da su stranci donijeli odluku da idu veoma žestoko, vidjećemo - rekao je Vučić.
 

Predsjednik Srbije je istakao da “nije slučajan ni tekst njemačkog novinara Mihaila Martinsa u kome, između ostalog, spočitava Dodiku i njemu da grade ‘srpski svijet'”.
 

Vučić je rekao da se u “Srbiji zbog Srbima svojstvenog konformizma manje priča o Kosovu i Metohiji, a nedovoljno o Republici Srpskoj kao da Srba tamo i nema”.
 

“Ali i da nema ni jednog Srbina u Republici Srpskoj, oni u Sarajevu bi više govorili o situaciji u komšiluku, jer oni govore o svemu što se kod nas zbiva i to na jedan vrlo vulgaran način”, rekao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 64

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još