Očekivana reakcija

Javio se i Višković: RS će raditi svoj posao, Schmidt svojim odlukama zabavlja Sarajevo

Front01.07.23, 20:14h

Javio se i Višković: RS će raditi svoj posao, Schmidt svojim odlukama zabavlja Sarajevo
On je dodao da BiH ne treba i ne zaslužuje da bude članica EU, kao zemlja “pod protektoratom u kojoj ne vladaju demokratska pravila i sa jednim neizabranim strancem i stranim sudijama u Ustavnom sudu”

 

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je Srni da ne vjeruje da će odluke Christiana Schmidta, koji je saopćio da stavlja van snage odluke Narodne skupštine o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, imati bilo kakve posljedice po RS.
 

Višković tvrdi da je Schmidt “danas zabranio i onemogućio BiH članstvo u Evropskoj uniji”.


Višković je ponovio da RS ne priznaje Schmidta kao visokog predstavnika. Kaže da njegove odluke nisu obavezujuće za institucije RS.
 

Ovim samo uvodi BiH u još jednu žešću krizu. RS će raditi svoj posao kao i do sada. Schmidt može da svojim odlukama zabavlja Sarajevo. Ne vjerujem da će ovo imati bilo kakve posljedice po RS, istakao je Višković.


Prema njegovim riječima, ovdje se priča priča o evropskim normama i principima i o nekakvom ispunjavanju uslova za članstvo u EU.
 

- Јa zaista smatram kao čovjek, ne više kao predsjednik Vlade, da jednoj kolonijalnoj, nedemokratskoj, jednoj neustavnoj zemlji nije mjesto u EU, a to je BiH.
 

To je potvrdio i sam Schmidt tako da je na današnji dan Schmidt isključio BiH iz EU - rekao je Višković.
 

On je dodao da BiH ne treba i ne zaslužuje da bude članica EU, kao zemlja “pod protektoratom u kojoj ne vladaju demokratska pravila i sa jednim neizabranim strancem i stranim sudijama u Ustavnom sudu”.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još