VIDEO/ MINISTAR IZNIO DETALJE HAOSA U KONJICU

Helez: 'Krenuo sam da se fizički obračunam sa Dodikom, Konaković me smirio! Nisam mogao da se suzdržim, dosta je!'

Front30.06.23, 20:23h

Helez: 'Krenuo sam da se fizički obračunam sa Dodikom, Konaković me smirio! Nisam mogao da se suzdržim, dosta je!'
Kada je Dodik počeo izlaganje, tu smo počeli varničiti. Bilo je psovki, ali ne mogu ih iznijeti u javnost. Dodika je Nikšić nekako smirio, ali onda je progovorio Kemal Ademović...

 

 


Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez bio je večerašnji gost Face to Face-a, a govorio je, između ostaloga, o burnom i mučnom sastanku Trojke danas u Konjicu i ekscesnoj situaciji između njega i Milorada Dodika koja je, prema izvještajima brojih medija, ali i učesnika i svjedoka, bila na granici tuče.


Podsjećamo, pljuštale su uvrede i teške riječi, a šta se zaista događalo za stolom Helez je večeras pojasnio ovako:     


- Dodik je bio jako nervozan. Nikšić je imao uvodnu riječ, a onda Konaković. Dodik ga je prekidao sve vrijeme. Kada je Dodik počeo izlaganje, tu smo počeli varničiti. Bilo je psovki, ali ne mogu ih iznijeti u javnost. Dodika je Nikšić nekako smirio, ali je Kemal Ademović rekao: “Kako vas nije stid, bio je genocid u Srebrenici”, a Dodik je rekao: “Jebem ti genocid u Srebrenici.” Ja sam morao reagovati na to i opsovao sam mu majku. Bilo mi je žao, ali su me savladale emocije jer je sve vrijeme bio jako bezobrazan. Bilo je jače od mene i nisam mogao da se suzdržim.

 

Helez je rekao i da bi "lakše podnio da mu je roditelje opsovao" te iznio još nekoliko detalja:

 

- Ustao sam i krenuo da se fizički obračunam sa Dodikom, ali me Konaković smirio! Ne može se sa tim ljudima drugačije, morate se spustiti na taj nivo. Dodik je svakoga prekidao, nikome nije dao da priča… Kemal Ademović je odmah napustio sastanak, rekao da neće da se spušta na taj nivo i izašao.. Bilo je par psovski sa obje strane, ali smo se smirili. Čović je bio jako korektan, rekao je da je BiH njeova jedina domovina… Dodik se nakon svađe smirio pa je postao čak i kooperativan i predložio nekoliko zaključaka.


Kompletan razgovor pogledajte u videu...

 


(DEPO PORTAL/ad)  

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 216

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još