'TO JE BEZOČNA LAŽ'

Obećano - ispunjeno: Gradonačelnica Karić podnijela krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića, evo šta u njoj piše...

Front30.06.23, 17:53h

Obećano - ispunjeno: Gradonačelnica Karić podnijela krivičnu prijavu protiv Ljubiše Ćosića, evo šta u njoj piše...
Karić je u krivičnoj prijavi i navela, između ostaloga, da se radi o sudski utvrđenoj činjenici pred međunarodnim sudovima, te je lako utvrditi zbog čega su Srbi napuštali Sarajevo

 

 

 
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podnijela je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiše Ćosića.

 


Razlog je taj što je Grad Istočno Sarajevo počeo s postavljanjem tabli na ulazu u grad na kojima piše “Ovo je grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.


Kako je ranije objavila gradonačelnica Karić, "radi se o bezičnoj laži jer su Srbi iz Sarajeva otišli zbog poziva ratnog rukovodstva RS".


- Gradonačelnik Istočnog Sarajeva je danas otišao korak dalje. Opet je na meti Grad Sarajevo, na meti su istina i pravda. Ćosiću, uzalud se trudite, došla su takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž nikada neće postati istina! - napisala je u svojoj objavi
 

Ćosić je tablu postavio kao odgovor na table koje stoje na ulazu u Sarajevo na kojima piše da je to grad koji je bio pod opsadom 1.425 dana.


Karić je u krivičnoj prijavi i navela da se radi o sudski utvrđenoj činjenici pred međunarodnim sudovima, te je lako utvrditi zbog čega su Srbi napuštali Sarajevo, a šta sve sadrži krivična prijava protiv gradonačelnika istočnog Sarajeva pogledajte u prilogu...

 


Ljubiša Ćosić u međuvremenu je odgovorio gradonačeknici Sarajeva, a njegov komentar možete pročitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 99

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još