PREDSJEDNIK RS

Dodik se igra: Tužilaštvu prijavio Cvijanović, Stevandića, Viškovića i sebe, kad već niko nije

Front30.06.23, 11:02h

Dodik se igra: Tužilaštvu prijavio Cvijanović, Stevandića, Viškovića i sebe, kad već niko nije
Inače, Dodik se jučer obratio medijima povodom posljednjih dešavanja u vezi sa usvajanjem spomenutog zakona u NSRS

 

 

Predsjednik RS Milorad Dodik danas je na svom Twitter profilio objavio kako je Tužilaštvo BiH podnio krivilnu protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i samog sebe.

 


- Pošto još niko iz Federacije BiH to nije uradio, odlučio sam da danas podnesem prijavu Tužilaštvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i protiv sebe jer smo podržali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u Republici Srpskoj -  poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

 

- Prijavu sam podnio i protiv svih narodnih poslanika koji su glasali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom Ustavnog suda BiH - dodaje Dodik u tvitu na zvaničnom Twitter profilu.

 

 

- Mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmjerena protiv Republike Srpske postaje nepodnošljiva. Pošto planiramo da donesemo i zakon kojim se odluke Tužilaštva i Suda BiH neće primjenjivati u Republici Srpskoj, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužilaštvom BiH - zaključio je Dodik.

 

Inače, Dodik se jučer obratio medijima povodom posljednjih dešavanja u vezi sa usvajanjem spomenutog zakona u NSRS.

 

- Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda je definitivan do momenta dok se ne donese zakon o Ustavnom sudu gdje će se definisati njegov način djelovanja. Dakle, što se tiče reakcija na sve to, čujemo one iz FBiH, imamo prijetnje i rokove od sedam dana. To je sve besmisleno, ludo i glupo. Razumijem da u FBiH imaju svoj stav, kao i stranci, ali oni moraju da shvate da mi ne moramo da ćutimo zbog njihove rogobatnosti - kazao je Dodik jučer.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 54

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još