zakazan sastanak

Trojka sutra oči u oči sa Čovićem i Dodikom u Konjicu, o čemu će razgovarati?

Front29.06.23, 19:08h

Trojka sutra oči u oči sa Čovićem i Dodikom u Konjicu, o čemu će razgovarati?
Narodna skupština RS-a je na posljednjoj sjednici donijela odluku o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske, što je izazvalo negodovanje i lidera "Trojke"

 

 

U Konjicu će sutra biti održan sastanak predstavnika stranaka "Trojke" sa delegacijama Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ BiH).

 

Sastanak je zakazan u 10 sati, a prema nezvaničnim informacijama, prisustvovat će i lideri HDZ-a BiH i SNSD-a, Dragan Čović i Milorad Dodik. Cilj sastanka, zakazanog prije odluke Narodne skupštine RS-a o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u, jest djelovanje ovih stranaka na državnom nivou.

 

Podsjetimo, Narodna skupština RS-a je na posljednjoj sjednici donijela odluku o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske, što je izazvalo negodovanje i lidera "Trojke".

 

(DEPO PORTAL/mm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još