Brojni problemi

Sutra u Konjicu sastanak Dodika, Čovića i čelnika trojke, neće biti nimalo ugodan

Front29.06.23, 13:26h

Sutra u Konjicu sastanak Dodika, Čovića i čelnika trojke, neće biti nimalo ugodan
Sastanak neće biti nimalo ugodan jer su čelnici trojke već ranije zauzeli svoj stav nakon zajedničkog saopćenja o pitanju odluka NSRS

 

 

Predstavnici stranaka trojke (SDP, NiP i Naša stranka) sutra će se sastati u Konjicu s liderima HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom, saznaje Avaz.

 

Saznaje se da je sastanak zakazan prije odluke NSRS da usvoji zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u tom entitetu, što je izazavalo negodovanje javnosti, ali i čelnika trojke i međunarodne zajednice.

 

Cilj ranije zakazanog sastanka je djelovanje ovih stranaka na državnom nivou. No, sve je sada poremetio bahati Dodik svojim udarom na državu. Saznaje se da su čelnici trojke bili u dilemi da li da ga otkažu s obzirom na Dodikove antiustavne izjave i poteze, ali su ga odlučili prihvatiti.

 

Prema infomacijama Avaza, sastanak neće biti nimalo ugodan jer su čelnici trojke već ranije zauzeli svoj stav nakon zajedničkog saopćenja o pitanju odluka NSRS.

 

Ovo je sada test za vlast na državnom nivou.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još