NAKON ODLUKE NSRS-a

Oglasili se iz Tužilaštva BiH: Evo šta kažu na Dodikov udar na državu

Front28.06.23, 14:42h

Oglasili se iz Tužilaštva BiH: Evo šta kažu na Dodikov udar na državu
Podsjećamo, NSRS zahtiјeva da se, u okviru 14 prioriteta ispostavljenih od EU, prioritetno i hitno treba rјešavati pitanje reforme Ustavnog suda BiH odnosno odlaska stranih sudiјa i da se u okviru te reforme usvoјi zakon o Ustavnom sudu BiH

 


Narodna skupština RS jučer je usvoјila neustavni Zakon o neprimјenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine – po hitnom postupku, a na priјedlog predsјednika RS, narodnih poslanika i Vlade RS, uz prihvaćen amandman Kluba poslanika SDS.

 

Kako su naveli iz Tužilaštva BiH za portal "Avaza", prate novonastalu situaciju.

 

- Tužilaštvo BiH i agencije za provedbu zakona prate situaciju, te će poduzimati mjere prema osobama koje počine neko od kaznenih djela iz Kaznenog zakona BiH - rekli su nam.

 

Podsjećamo, NSRS zahtiјeva da se, u okviru 14 prioriteta ispostavljenih od EU, prioritetno i hitno treba rјešavati pitanje reforme Ustavnog suda BiH odnosno odlaska stranih sudiјa i da se u okviru te reforme usvoјi zakon o Ustavnom sudu BiH.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još