Član Predsjedništva BiH

Bećirović na bajram-namazu u Banjoj Luci iskazao podršku Bošnjacima Bosanske krajine

Front28.06.23, 09:43h

Bećirović na bajram-namazu u Banjoj Luci iskazao podršku Bošnjacima Bosanske krajine
Bećirović je Bošnjacima koji žive u povratničkim naseljima u bh. entitetu RS zaželio da dane Kurban-bajrama provedu u miru, rahatluku i toplini porodičnog okruženja

 

 

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović sa saradnicima klanjao je bajram-namaz u džamiji Ferhadija u Banjoj Luci. Nakon obavljenog bajram-namaza, čestitao je Kurban-bajram muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu.

 

Bećirović je Bošnjacima koji žive u povratničkim naseljima u bh. entitetu RS zaželio da dane Kurban-bajrama provedu u miru, rahatluku i toplini porodičnog okruženja.

 

Tokom razgovora sa povratnicima nakon bajram-namaza Bećirović je istakao važnost da se Bošnjaci vraćaju na svoja imanja u mjestima iz kojih su protjerani tokom agresije. Poručio je  da je proces povratka prognanih, iako usporen i suočen sa opstrukcijama, od presudne važnosti za očuvanje cjelovite i nezavisne države Bosne i Hercegovine.

 

Boravkom u Banjoj Luci na bajram-namazu, Bećirović je iskazao podršku Bošnjacima Bosanske krajine, u njihovoj istrajnoj borbi za stabilnu i cjelovitu domovinu Bosnu i Hercegovinu, zemlju jednakih prava za sve njene građane, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još