NSRS

Eskalacija krize: PDP predložio blokadu institucija BiH

Front27.06.23, 18:33h

Eskalacija krize: PDP predložio blokadu institucija BiH
Da takav zaključak Crnadak predloži, apelovao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.

 

Partija demokratskog progresa predložila je zaključke u vezi razmatranja Prijedloga zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

 

U prijedlogu stoji da “Narodna skupština Republike Srpske zadužuje predstavnike iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine da ne učestvuju u radu istih dok se ne donese Zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine bez stranih sudija”, prenosi N1.

 

Prema prijedlogu zaključak bi stupio na snagu narednog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske.

 

Inače, Igor Crnadak šef Kluba poslanika PDP ovo je predložio vlasti još tokom rasprave.

 

- Hajde da uradimo nešto korisno. Evo ja predlažem neka vladajuća većina razmisli danas o zaključku da nema nikakvog odlučivanja u zajedničkim institucijama dok se ne usvoji Zakon o prestanku mandata stranih sudija i usvoji zakon o Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine-  rekao je Crnadak na šta mu je predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić odgovorio da se zaključak predlaže u pisanoj formi.

 

Da takav zaključak Crnadak predloži, apelovao je predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!