Sve 'titule' crnogorskog premijera

Dritan Abazović 'kolekcionar' počasnih doktorata: Nakon što je prije pet godina doktorirao u Sarajevu, evo gdje je sve 'počašćen'

Front27.06.23, 11:49h

Dritan Abazović 'kolekcionar' počasnih doktorata: Nakon što je prije pet godina doktorirao u Sarajevu, evo gdje je sve 'počašćen'
"Od ovih "ličnih promocija samo Abazović ima korist a ne i građani Crne Gore, iz čijeg se džepa finansiraju putovanja"

 

 

Posljednji počasni doktorat crnogorskom premijeru Dritanu Abazoviću uručen je 23. juna na jednom istanbulskom univerzitetu. To je njegov četvrti počasni doktorat. Treći u posljednjih devet mjeseci, piše RSE.

 

Liderstvo, promovisanje ljudskih prava i doprinos multietničkom društvu dio je obrazloženja za ova priznanja, na čije je dodjele premijer išao sa saradnicima, a o trošku građana Crne Gore.

 

Iz kabineta premijera nisu odgovorili na pitanja Radija Slobodna Evropa (RSE) koliko je utrošeno na ova putovanja i koja je od toga korist za crnogorske građane, odnosno državu.

 

Da od ovih "ličnih promocija samo Abazović ima korist a ne i građani Crne Gore, iz čijeg se džepa finansiraju putovanja", smatra Ines Mrdović iz Akcije za socijalnu pravdu.

 

Abazović je, inače, 2019. godine doktorirao na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Autor je knjiga "Kosmopolitska kultura i globalna pravda" iz 2010. i "Kritika globalne etike", koja je u Podgorici promovisana krajem 2022. godine.

 

Ko i zašto mu je dodjeljivao titule?

 

Prva titula počasnog doktora Dritanu Abazoviću, tadašnjem vicepremijeru u Vladi Zdravka Krivokapića, uručena je novembra 2021. godine u Tirani.

 

Kako se navodi u obrazloženju albanskog Univerziteta Luarasi, Abazović je, navodi se u saopštenju Vlade, titulu dobio zbog "posebnog doprinosa interkulturalnim vrijednostima i izgradnji multietičkog društva".

 

Vlada Zdravka Krivokapić je pala u februaru 2022., a Abazović je krajem aprila došao na mjesto premijera. Četiri mjeseca kasnije izglasano mu je nepovjerenje, od kad upravlja Crnom Gorom u tehničkom manadatu.

 

Abazoviću je oktobra 2022. na UMEF Univerzitetu u Švajcarskoj uručen počasni doktorat za "liderstvo i doprinos vladavini prava, promociji mira i stabilnosti u regionu".

 

Više detalja možete vidjeti ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još