Predsjednik RS-a kategoričan

Dodik: Nećemo dozvoliti da Ustavni sud BiH donosi odluke bez Srba

Front26.06.23, 17:11h

Dodik: Nećemo dozvoliti da Ustavni sud BiH donosi odluke bez Srba
Samo naivni mogu da misle da povlačimo ishitrene poteze. BiH se mora vratiti Dejtonu, poručio je Dodik

 

 

- Prekid izvršenja odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji Republike Srpske sutrašnjom odlukom NSRS je nešto za šta se zalažem i čemu težim - rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za RTRS.


- To može da traje mjesec dana, godinu, a može i trajno. Ukoliko pokušaju da učine nešto nakon toga, mi ćemo slijedom tih stvari ići dalje - naveo je Dodik.
 

On je istakao da će Republika Srpska adekvatno odgovoriti.
 

- Samo naivni mogu da misle da povlačimo ishitrene poteze. BiH se mora vratiti Dejtonu - poručio je Dodik.
 

Istakao je da Republika Srpska ima i Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.
 

- Iz njega izbacuju trojicu sudija Ustavnog suda koji su stranci. Republika Srpska bira trojicu, FBiH još šest. Imaće ukupno devet. Zakon će propisati da kvorum mora da podrazumijevaju učešće svih. U odluci mora da bude jedan glas Srbina, Hrvata i Bošnjaka kako bi ona bila validna - istakao je Dodik, komentarišući posljednje odluke Ustavnog suda, ali i najavu NSRS koja će raspravljati o Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS.
 

Dodik je poručio da ako ne bude toga, preglasavanjem sve gubi bilo kakav smisao.
 

- Da li je potrebno da nas preglasavaju “muslimani” (Dodik tako naziva Bošnjake koji su ustavna kategorija) i stranci, ili sutra “muslimani” i Hrvati. Mi ne želimo da budemo dio te priče - rekao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još