UZAVRELO U BEOGRADU

Osmi protest 'Srbija protiv nasilja': Došlo do incidenta zbog zastava

Front24.06.23, 20:37h

Osmi protest 'Srbija protiv nasilja': Došlo do incidenta zbog zastava
Dok su se ispred Skupštine održavali govori, došlo je i do manjeg incidenta

 

 

Širom Srbije održavaju se protesti "Srbija protiv nasilja". Protesti su tokom prethodnih dana održani u Čačku, Lučanima, Zaječaru, Smederevu i Valjevu, a za danas su najavljene blokade i protesti u deset gradova, piše N1.

 

Protest u Beogradu počeo je u 18 sati, očekuju se obraćanja ispred Skupštine, a zatim će se ići do Autokomande. Protest će, kako je najavljeno, trajati do 21 sat. Protesti se danas održavaju i u Subotici, Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu, Šapcu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Pirotu i Leskovcu. Kako je najavljeno, planirana je istovremena akcija blokade saobraćajnica u svim gradovima.

 

Dok su se ispred Skupštine održavali govori, došlo je i do manjeg incidenta.

 

Naime, nekoliko građana negodovalo je zbog zastava EU i Ukrajine, došlo je i do koškanja, ali nije bilo većeg incidenta, javili su mediji.

 

Što je veća i kratkoročnija pretnja vlastima to je i veća šansa da se zahtevi sa protesta “Srbija protiv nasilja” ispune, izjavio je u specijalnoj emisiji na N1 politikolog Boban Stojanović.

 

- Poenta je čime pretite i ugrožavate vlast kako bi je naterali da ispuni zahteve. U redu je šetati, ali zaustaviti neke saobraćajnice manje važne u nekim gradovima su Srbiji, mislim da nije dovoljno. Vlast sve to ignoriše, a ono što smo videli da boli Vučića su most Gazela i autoput, to boli njega - izjavio je politikolog.

 

(DEPO PORTAL/mm; Foto: Nova.rs)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!