VIDEO/ PANIKA U MOSKVI

Putin prijeti vođi ruskih plaćenika: 'Oni koji su na putu izdaje ili pripremaju oružanu pobunu - bit će kažnjeni!'

Front24.06.23, 10:59h

Putin prijeti vođi ruskih plaćenika: 'Oni koji su na putu izdaje ili pripremaju oružanu pobunu - bit će kažnjeni!'
Kako bi se spriječili mogući teroristički napadi u gradu i moskovskoj regiji, uspostavljen je režim protuterorističkih operacija - saopćeno je iz Nacionalnalnog antiterorističkog odbora Rusije

 

 


Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je da će oni koji su na putu izdaje ili pripremaju oružanu pobunu biti kažnjeni.

 
Putin je apelirao na Wagnerove snage u obraćanju u subotu.


- Apeliram na one koji su gurnuti u provociranje vojne pobune -  rekao je.


Putin je dodao "da su nam u ovom trenutku potrebni jedinstvo, konsolidacija i odgovornost”.


Vlasti u Moskvi i okolini kažu da su proglasile protuterorističko izvanredno stanje u pozadini oružanog ustanka vođe ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina, prenosi Al Jazzera Balkans.


- Kako bi se spriječili mogući teroristički napadi u gradu i moskovskoj regiji, uspostavljen je režim protuterorističkih operacija - saopćeno je iz Nacionalnalnog antiterorističkog odbora Rusije.


U Moskvi su pojačane mjere sigurnosti. Regija Voronjež na jugozapadu Rusije, koja graniči s Ukrajinom, također je proglasila ovu vrstu izvanrednog stanja.


Protuterorističko izvanredno stanje omogućuje ruskim vlastima da povećaju kontrole i olakšaju hapšenje građana. Telefonski pozivi mogu se prisluškivati i češće.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još