Turbulentno u Banjoj Luci

Sprema li se smjena Draška Stanivukovića, ko želi da on odstupi?

Front22.06.23, 15:21h

Sprema li se smjena Draška Stanivukovića, ko želi da on odstupi?
Đajić je najavio da će narednih dana o ovom pitanju razgovarati sa koalicionim partnerima, tvrdeći istovremeno kako u Banjaluci nije moguć “Bijeljinski scenario”, jer su u Banjaluci ozbiljni ljudi

 

 

Predsjednik gradskog odbora SNSD-a Banja Luka Vlado Đajić najavio je da ta stranka sa koalicionim partnerima razmatra opoziv gradonačelnika Banjaluke, PDP-ovog Draška Stanivukovića.

 

Đajić je ovo izjavio nakon posjete Skupštini grada Banjaluka u kojoj mu je domaćin bio SNSD-ov predsjednik gradskog parlamenta Ljubo Ninković.

 

Kako je istakao Đajić, potezi aktuelnog gradonačelnika Banjaluke u vođenju grada zaslužuju da se pokrene njegov opoziv. Prema njegovim tvrdnjama to ne traži samo SNSD i koalicioni partneri, već i brojni građani i radnici Gradske uprave.

 

- Oni su razočarani u njega, jer je glumio poštenjačinu, a pokazao je da se ponaša sasvim suprotno od onoga u šta se pretvarao - rekao je Đajić navodeći da Stanivuković misli samo na sebe i pojedince oko sebe.

 

Đajić je najavio da će narednih dana o ovom pitanju razgovarati sa koalicionim partnerima, tvrdeći istovremeno kako u Banjaluci nije moguć “Bijeljinski scenario”, jer su u Banjaluci ozbiljni ljudi.

 

Predsjednik Gradskog odbora SNSD kazao je kako je tokom obilaska u Gradskoj upravi zatekao haos, te kako mu se na gradonačelnikov rad žalilo najmanje 50 zaposlenih. Istovremeno, Stanivukovića je optužio da na službeni put ide u šorcu, kupaćim gaćicama i na jahti.

 

Predsjednik Skupštine grada rekao je kako ne stoje optužbe Stanivukovića da Skupština opstruiše Grad, ne dozvoljava razvoj Banjaluke i slično.

 

- Skupština je spremna da uradi sve s ciljem dobrobiti svih građana. S druge strane, Stanivuković je na službenom putu, ali po mojim informacijama nije, već je na ljetovanju. On zamišlja očigledno da je Banjaluka njegova igračka, ali to je neprihvatljivo za nas i građane - rekao je Ninković napominjući da SNSD nikada nije odustao od ideje o opozivu, piše N1.

 

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je da se raduje opozivu gradonačelnika. Naveo je kako je Stanivukovićev tim, čiji je dio, pokazao koliko može uraditi za Banjaluku.

 

- I pored toliko opstrukcija od strane skupštinske većine pokazali smo sa svim projektima šta smo uradili. Zamislite samo koliko bi grad napredovao da nema blokada - rekao je Kresojević.

 

On je istakao da su među najvećim projektima gradnja najmodernijeg hotela, početak gradnje Centralnog spomen obilježja borcima Vojske Republike Srpske, gradnja mosta u Česmi.

 

Ukoliko opoziv ne uspije, najavio je, od Vlade očekuje da raspusti Skupštinu grada i raspiše izbore na kojima bi se birali novi odbornici.

 

Inače, radom Stanivukovića nisu zadovoljni ni sad već bivši njegovi saborci. Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta o tome je govorila o u programu N1, kao i Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red koji je ranije izjavio kako bi čak podržao opoziv Stanivukovića.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još