POSEBNA VRSTA?

Prodavačica objasnila zašto: Na pijaci jedna trešnja košta pola marke

Biznis Klub15.06.23, 21:08h

Prodavačica objasnila zašto: Na pijaci jedna trešnja košta pola marke
Kilogram trešanja kod Bogdane je od sedam do deset maraka, zavisi od vrste

 

-Laž je da se ne može zaraditi na Tržnici i da se to ne isplati. Pa da je tako, niko ne bi bio ovdje-  kaže prodavac Petar Preradović za BL portal dok se s druge strane neke njegove kolege uglas žale kako im je sve teže. Doduše, žale se i kupci jer cijene sezonskog voća baš i ne padaju.


- Što se tiče cijena, kod mene je trešnja od 6,50 maraka za kilogram, a kod drugih je preko devet maraka. Zavisi kako kod koga, ja prodajem po najmanjoj cijeni jer imam dobrog nabavljača iz Srbije - kaže Preradović.


Objašnjava da se nešto robe nabavi direktno od proizvođača, a dio na Velikoj pijaci u Banjaluci, kao i da je prodajom zadovoljan.

 

S druge strane, prodavačica Bogdana Zeljković tvrdi da je zarada mala, ali se raditi mora.


,- Evo, ja sam morala staviti zbog bahatih šetača da je cijena jedne trešnje pola marke. Imamo redovne šetače koji dođu probaju, pojedu i po dva kilograma, a ništa ne kupuju - žali se Bogdana za BL portal.

 

Dodaje da ne vjeruje da će cijene voća biti niže, jer premale količine su u nabavci, a na rod je uticalo i loše vrijeme.

 

Kilogram trešanja kod Bogdane je od sedam do deset maraka, zavisi od vrste.

 

- U ponudi imam breskve po cijeni od tri marke. Jagode su šest maraka, kajsije osam, i tako. Kupuje narod bez obzira na cijene, šta će kad ništa nije rodilo, a mora se jesti - zaključuje Bogdana. 

 

(DEPO PORTAL/af Foto:BL portal)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još