NESLAGANJA U STRANCI

Dževad Adžem podnio ostavku na sve funkcije u DF-u: 'Ne pristajem da Aida Sirbubalo vodi kantonalnu organizaciju...'

Front15.06.23, 14:55h

Dževad Adžem podnio ostavku na sve funkcije u DF-u: 'Ne pristajem da Aida Sirbubalo vodi kantonalnu organizaciju...'
Moj stav da političko djelovanje mora biti lišeno radnji koje su suspektne na kriminal u izbornom procesu, su nepromijenjene - kategoričan je Adžem

 


Član Predsjedništva i Glavnog odbora Demokratske fronte  i koordinator Političke akademije DF-a  Dževad Adžem podnio je ostavku na sve funkcije u ovoj stranci. Kao razlog naveo je imenovanje Aide Sirbubalo na čelo Kantonalnog odbora Demokratske fronte u Goraždu.


- Moj stav da političko djelovanje mora biti lišeno radnji koje su suspektne na kriminal u izbornom procesu, su nepromijenjene. Odluka stranke da na rukovodeće funkcije u BPK imenuju upravo lica sa upitnom podrškom građana rezultirao je mojim pravom da iz takve organizacije izađem bez imalo sumnje u ispravnost moje odluke  – naveo je Adžem.


Dodao je da se odluke vrha stranke trebaju poštovati.


- Isto tako svako od nas ima pravo odlučiti o životnom kredibilitetu stvaranom godinama. Zahvaljujem se predsjedniku Komšiću na povjerenju koje sam imao u stranci, ali ne pristajem na odluku da kantonalnu organizaciju vodi gospođa Sirbubalo i smatram da bi pristanak na takvo što čovjeka lišilo svih principa zasnovanih na bilo kojem vrijednosnom sudu. Stoga podnosim ostavku na pozicije člana Predsjedništva, člana Glavnog odbora i poziciju koordinatora Političke akademije DF-a – poručio je Adžem.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još