Razmatrani vodni resursi

Održan peti konsultativni sastanak eksperata za državnu imovinu u Ambasadi SAD

Front13.06.23, 17:12h

Održan peti konsultativni sastanak eksperata za državnu imovinu u Ambasadi SAD
Četvrta sesija, na kojoj su stručnjaci razmatrali šumska dobra, održana je krajem maja u Ambasadi Japana

 

 Peti konsultativni sastanak eksperata o državnoj imovini održan je danas u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. Na ovom sastanku je radna grupa razgovarala o mogućnostima reguliranja vodnih resursa u okviru sveobuhvatnog rješenja pitanja državne imovine u Bosni i Hercegovini.

 

Stručnjaci su razgovarali o različitim modalitetima vlasništva i korištenja voda u BiH i upoređivali ih sa drugim zemljama, kao i o upravljanju i zaštiti voda - saopćeno je iz OHR-a.

 

Radna grupa, koju je formirao OHR uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, ima za cilj da ponudi stručna mišljenja i informacije kako bi se olakšao rad Parlamentarne skupštine BiH u rješavanju pitanja državne imovine.

 

- Prihvatljivo i održivo rješenje raspodjele imovine između države i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2. To je dugogodišnja obaveza bosanskohercegovačkih vlasti.

 

Četvrta sesija, na kojoj su stručnjaci razmatrali šumska dobra, održana je krajem maja u Ambasadi Japana - navodi se u saopćenju.

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još