Sjednica trajala skoro četiri sata

NiP traži od SDP-a da se očituje o svojim 'neprincipijelnim' vijećnicima: Donijeti zaključci o načelniku Hasanu Tanoviću

Front12.06.23, 21:55h

NiP traži od SDP-a da se očituje o svojim 'neprincipijelnim' vijećnicima: Donijeti zaključci o načelniku Hasanu Tanoviću
Na relaciji načelnik Tanović – NiP – NS već duže postoje trzavice i politička neslaganja. NiP je još prije nekoliko mjeseci povukao svoju podršku načelniku

 


Nakon skoro četiri sata zasjedanja, Kantonalni izvršni odbor Naroda i Pravde (NiP) donio je i zaključke vezano za Hasana Tanovića.


Naime, u petak je u Općinskom vijeću Novo Sarajevo formirana nova većina te su iz rukovodstva smijenjeni predstavnici NiP-a i Naše stranke.


Na relaciji načelnik Tanović – NiP – NS već duže postoje trzavice i politička neslaganja. NiP je još prije nekoliko mjeseci povukao svoju podršku načelniku.


A, Kantonalni izvršni odbor Narod i Pravda Sarajevo večeras je između ostalog razmatrao aktuelnu političku situaciju u četiri gradske općine u Kantonu Sarajevo. Poseban osvrt bio je na dešavanja u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.


Kako se navodi, Kantonalni izvršni odbor daje bezrezervnu podršku Općinskom odboru NiP Novo Sarajevo, a u vezi sa trenutnom političkom situacijom u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a koji je još prije pet mjeseci upoznao javnost o neradu Općinskog načelnika Hasana Tanovića.


- Pozivamo koalicionog partnera SDP da se očituje o neprincipijelnom postupanju pojedinih njihovih vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo prema koalicionim partnerima NiP i NS, te da se vrate u okvire sarajevskog dogovora - navodi se u zaključcima, prenosi Raport.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još