USKORO U NOVOM RUHU

Vlada KS dala saglasnost za projekat sanacije Doma mladih i platoa Centra Skenderija: Evo koliko će miliona biti izdvojeno

Biznis Klub12.06.23, 08:47h

Vlada KS dala saglasnost za projekat sanacije Doma mladih i platoa Centra Skenderija: Evo koliko će miliona biti izdvojeno
Sporazume o sufinansiranju navedenih projekata sa KJP Centar Skenderija potpisat će ministar privrede KS Zlatko Mijatović, a za njihovu realizaciju sredstva su planirana u budžetu Kantona Sarajevo za 2023. godinu


Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj prošlog četvrtka dala saglasnost Ministarstvu privrede za realizaciju dva projekta KJP Centar Skenderija.

 

Prvi je Projekt “Sanacija Doma mladih” za šta je planiran iznos od pet miliona KM, dok je drugi službenog naziva “Unapređenje sajamskog turizma sanacijom platoa (prva faza – nastavak i druga faza)” za šta će biti izdvojeno 1,5 miliona KM.

 

Iz Ministarstva privrede KS navode da su primarni ciljevi projekata sprečavanje prodora atmosferilija, povećanje sigurnosti konstrukcije i zaštita instalacija, rekonstrukcija ugroženih konstruktivnih elemenata, stvaranja kvalitetnih uslova za kulturni život mladih, stvaranje uslova za renoviranje Privrednog grada, pretvaranje platoa u potpuno uređen gradski trg, te vraćanje urbanog izgleda jednog od glavnih trgova Sarajeva.

 

Sporazume o sufinansiranju navedenih projekata sa KJP Centar Skenderija potpisat će ministar privrede KS Zlatko Mijatović, a za njihovu realizaciju sredstva su planirana u budžetu Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još