REAKCIJE SE NIŽU

Komšić o sramotnoj izjavi Darija Kordića 'Kultura zatvaranja očiju nije pomogla, imamo iste naivce u Sarajevu'

Front11.06.23, 13:19h

Komšić o sramotnoj izjavi  Darija Kordića 'Kultura zatvaranja očiju nije pomogla, imamo iste naivce u Sarajevu'
- Sve što je do sada urađeno na eliminaciji tog zla, nije dalo rezultat. Ili ga možda nismo ni tražili, lažući i sebe i druge - naveo je Komšić

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na sramotnu izjavu haškog osuđenika Daria Kordića. Komšić je naveo kako je Kordićeva izjava "sama po sebi strašna i zapravo govori još nešto gore i dublje od onoga što smo nekada i sami sebi voljni i sposobni priznati".

 

- Iako više nema niti JNA, niti Miloševića, Tuđmana, zatvoren je Dretelj, Heliodrom, Omarska, itd., nema neprijateljskih vojnih jedinica kako na granicama BiH, a nema ih ni u BiH, govotovo sve je ostalo isto smislu odnosa i planova. Isti planovi, iste prijetnje, iste izjave, isto ponašanje međunarodne zajednice, isti naivci u Sarajevu. Nije pomogao niti Washingtonski sporazum, nije pomogao Dayton, nije pomogao Haag ni njegova tužilaštva i sudovi. Zločinci su spremni da ponove svoje zločine u ime svojih naroda, ideja, velikodržavnih planova, u ime samog zla. Milioni i milioni dolara, maraka, eura, potrošeni su na instaliranje “lažne političke korektnosti”, na nove “Yutele”, potrošenih na “kulturu zatvaranja očiju i prešušivanja istine”, sa nadom da će se sve samo od sebe riješiti. Ništa nije dalo rezultata. Kordić i “Kordići” bi sve ponovo, isto - naveo je Komšić.

 

Ističe da “sve dok ovakvi ljudi bivaju slavljeni kao rehabilitovani nacionalni heroji, ne više od samog Čovića, HDZ-a, Bradare, Vlaisavljevića, nego i od “običnog” puka, moramo se pomiriti sa tim da je zlo među nama”. Dodaje da isto važi “za sve ostale zločince i sve ostale pučane”.

 

- Sve što je do sada urađeno na eliminaciji tog zla, nije dalo rezultat. Ili ga možda nismo ni tražili, lažući i sebe i druge - naveo je Komšić.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 103

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još