FINALE U ISTANBULU

Manchester City savladao Džekin Inter i prvi put u svojoj historiji osvojio Ligu šampiona!

Sport10.06.23, 23:04h

Manchester City savladao Džekin Inter i prvi put u svojoj historiji osvojio Ligu šampiona!
Igrala se 67. minuta kada je Man. City postigao pobjedonosni gol i prvi put u historiji osvojio Ligu šampiona

 

 

 

Manchester City je u finalu nogometne Lige prvaka na Olimpijskom stadionu Atatürk u Istanbulu pobijedio Inter rezultatom 1:0.


U prvih 45 minuta igralo se jako oprezno s obje strane. Nešto opasniji bio je engleski prvak, ali pravih prilika nije bilo.


Ključni trenutak utakmice dogodio se u 68. minuti kada se ubačaj Bernarda Silve odbio od Interovog igrača, lopta je došla do Rodrija koji iz trka šutira s desetak metara i pogađa za vodstvo Cityja.


Samo dvije minute kasnije Inter je imao veliku prigodu za izjednačenje. Federico Dimarco glavom je s pet metara prebacio Edersona, ali njegov šut zaustavila je greda.


Imao je u 88. minuti Inter još jednu stopostotnu šansu kada je s pet metara glavom šutirao Romelu Lukaku, a njegov je šut na gol crti instinktivnom reakcijom zaustavio Ederson.


U šestoj minuti sudačke nadoknade vratar Manchester Cityja još je jednom sjajno reagirao i skinuo šut glavom Robina Gosens nakon udarca iz kuta.


Nakon osvajanja engleskog prvenstva i FA kupa momčad Pepa Guardiole tako je okrunila sezonu dominacije naslovom europskog prvaka, prvim u klupskoj povijesti.


Za Inter, u čijem je dresu bh. napadač Edin Džeko odigrao 55 minuta, bio je to treći poraz u šestom finalu Lige prvaka.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!