POSJEDUJE 74 POSTO DIONICA

Jasmina Bunjo prodala udio, firma u stečaju još od 2015. godine: Sarajevska 'Automehanika' dobila novog vlasnika

Biznis Klub07.06.23, 19:15h

Jasmina Bunjo prodala udio, firma u stečaju još od 2015. godine: Sarajevska 'Automehanika' dobila novog vlasnika
Automehanika ima registrovani kapital od 5,6 miliona KM, a ima stalna sredstva koja, prema dostupnim podacima, vrijede 6,8 miliona KM

 

 


Preduzeće Alfa Therm Mostar preuzelo je firmu Automehanika d.d. Sarajevo koja se u stečaju nalazi još od 2015. godine, izvještava Indikator.ba.


Alfa Therm stekao je udio koji je prodala Jasmina Bunjo te sada posjeduje 74 posto dionica u Automehanici.


Automehanika ima registrovani kapital od 5,6 miliona KM, a ima stalna sredstva koja, prema dostupnim podacima, vrijede 6,8 miliona KM.


Firma posjeduje imovinu u Pofalićima u Sarajevu, uključujući poslovne prostore, parking, garaže... U stečaju je od 2015. godine. Prema evidenciji Porezne uprave FBIH ima dug za poreze i doprinose u iznosu od 719,2 hiljade KM.


Alfa Therm Mostar, proizvodno-uslužno preduzeće u vlasništvu Ivanke Krezić, poznato je ime u bh. biznisu a bavi se projektiranjem, montažom, servisom i održavanjem grijanja i klimatizacije, te energetskim auditom.


Među ostalim, zajedno sa Baupartnerom rade na gradnji proizvodno-poslovnog pogona Mahle Electric Drives Bosnia u Laktašima vrijednog 20 miliona eura.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!