OGLASILA SE I TANJA FAJON

Slovenija izglasana za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti za period 2024/2025

Front06.06.23, 19:44h

Slovenija izglasana za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti za period 2024/2025
Vijeće sigurnosti jedno je od šest glavnih tijela Ujedinjenih nacija, a sastoji se od zemalja članica, od koji su pet stalnih i deset nestalnih zemalja koje se biraju na period od dvije godine

 

Slovenija je danas izabrana za jednu od nestalnih članica Vijeća sigurnosti za period od 2024. do 2025. godine, prenosi N1.

 

Pored Slovenije, danas su u nestalno članstvo Vijeća sigurnosti Ujedinjenih Nacija izabrane i Južna Koreja, Gvajana, Sierra Leone i Alžir. Slovenija će na ovome mjestu u spomenutom periodu zamijeniti Albaniju.

 

- Danas je veliki dan za Sloveniju! Ponosna sam na izniman rezultat koji je plod mukotrpnog rada. Dobili smo 153 glasa u 1. krugu. Hvala svima na podršci našoj kandidaturi - saopštila je ministrica vanjskih poslova ove zemlje Tanja Fajon.

 

Vijeće sigurnosti jedno je od šest glavnih tijela Ujedinjenih nacija, a sastoji se od zemalja članica, od koji su pet stalnih i deset nestalnih zemalja koje se biraju na period od dvije godine.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!