KO ĆE SA KIM?

HNK: DF neće formirati vlast sa strankama Trojke i HDZ-om BiH

Front06.06.23, 16:54h

HNK: DF neće formirati vlast sa strankama Trojke i HDZ-om BiH
Također je donesena odluka da koaliranje sa strankom SDA ne dolazi u obzir, objavljeno je na Facebook profilu te stranke

 


Kolegij Demokratske fronte je na sjednici na kojoj su prisustvovali i predstavnici kantonalnih odbora donio odluku da ta stranka u Hercegovačko-neretvanskom kantonu neće formirati vlast sa strankama Trojke i HDZ-om.

 

Također je donesena odluka da koaliranje sa strankom SDA ne dolazi u obzir, objavljeno je na Facebook profilu te stranke.

 

Inače, u dosadašnjim pregovorima oko formiranja nove vlade HNK, razgovori su vođeni između HDZ-a BiH i SDA te između HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko SDP-a (SDP, DF i NiP).

 

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona Stjepan Bošković izjavio je nakon jučerašnjih razgovora kako je uvjeren da bi danas (utorak) trebali imati skupljeno 20 potpisa za buduću vladu Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), napominjući kako je to vjerovatno s SDP-om BiH (strankama okupljenim oko SDP-a) ali da ne isključuje ni SDA. 

 

(Fena/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još