u očekivanom maniru

Dodik odgovara Bećiroviću: Njegov poziv na sankcije je krik nemoći, manifestacija podaničke svijesti!

Front02.06.23, 12:50h

Dodik odgovara Bećiroviću: Njegov poziv na sankcije je krik nemoći, manifestacija podaničke svijesti!
- Podanička svijest koju manifestuje Bećirović pokazuje da je potpuno nebitno ko je bošnjački član Predsjedništva. Svi bi da drugi, i to silom, završe ono što bi oni željeli. Tu i takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci

 

 

 

Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje Bosnu i Hercegovinu nego bilo ko drugi, poručio je danas sa svog Twitter profila predsjednik Republike Srpske i vođa SNSD-a Milorad Dodik.


Dodikova objava predstavlja reakciju na današnju izjavu člana Predsjedništva BiH koji je pozvao Evropsku uniju da pooštri sankcije Dodiku jer je to, kako je ocijenio Bećirović, “političar koji krši Ustav BiH, dovodi u pitanje zakone države Bosne i Hercegovine, ne poštuje Ustavni sud BiH, glorificira i odlikuje pravosnažno presuđene ratne zločince te zagovara projekt velike Srbije koji su osudili i najviši sudovi Ujedinjenih nacija”.


Dodik nije dugo čekao te je brzo odreagovao na Bećirovićeve riječi rekavši da njegov poziv na sankcije ne predstavlja ništa drugo nego “krik nemoći”.


"Denis Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi. Ona se nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića. Poziv na sankcije je krik nemoći da se argumentima razgovara s onima s kojima ne dijeliš mišljenje. Podanička svijest koju manifestuje Bećirović pokazuje da je potpuno nebitno ko je bošnjački član Predsjedništva. Svi bi da drugi, i to silom, završe ono što bi oni željeli. Tu i takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci", piše danas na Dodikovom Twitter profilu.

 

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još