'Ne mogu opisati tugu koju osjećam'

Premijer KS u šoku: Niko neće biti pošteđen... Divlja vožnja po ulicama Sarajeva mora postati prošlost!

Front27.05.23, 17:24h

Premijer KS u šoku: Niko neće biti pošteđen... Divlja vožnja po ulicama Sarajeva mora postati prošlost!
Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje sa radom na desetine novih policajaca - ističe Uk

 


Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk oglasio se povodom najnovije tragedije i poručio da će "učiniti sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost".

 

-   Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam - naveo je premijer KS u svojoj objavi, koju prenosimo u cjelosti: 

 

- Riječi ne mogu opisati tugu koju osjećam zbog gubitka naše doktorice Azre Spahić. Njenoj porodici, prijateljima, svim zdravstvenim radnicima u KS upućujem iskreno saučešće.


Također, stalno se informišem o stanju njene dvije prijateljice, od kojih je jedna teško povrijeđena i želim im što brži oporavak. Zabrinutost građanki i građana za svoje živote i za živote svoje djece zbog nesavjesnih vozača je opravdana.


Činimo i činit ćemo sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.


Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje sa radom na desetine novih policajaca.


Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta.


U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana.


Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam - poručio je premijer Kantona Sarajevo.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 83

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još