premijer Federacije BiH

Nikšić demantirao navode medija:'Ne pristajem na izmjene Statuta kojima bi se produžio moj mandat'

Front26.05.23, 20:27h

Nikšić demantirao navode medija:'Ne pristajem na izmjene Statuta kojima bi se produžio moj mandat'
Ponovio je da ne radi na tome da se produžava mandat predsjednika stranke

 

Nakon što su pojedini mediji objavili da SDP BiH planira produžiti mandat aktuelnom predsjedniku te stranke i premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću, on je za portal „Avaza“ tu informaciju negirao.

 

Naime, iako je, prema Statutu SDP-a, mandat predsjednika ograničen na dva mandata, mediji su objavili da u ovoj stranci planiraju produžiti mandat predsjednika na najmanje godinu i po, odnosno da se predsjednik stranke bira tek nakon lokalnih izbora.

 

Ipak, od toga neće biti ništa.

 

- Prema informacijama Klixa, danas sam u Mostaru na sastanku s Draganom Čovićem, a ja se upravo vraćam iz Tuzle. Već sam više puta rekao da ne pristajem na izmjene Statuta kojim bi se povećao broj mandata predsjednika – rekao je Nikšić za portal „Avaza“.


Osim toga, podsjetio je da je Kongres SDP-a BiH, za koji mediji navode da će se održati u junu, izvještajni. Ponovio je da ne radi na tome da se produžava mandat predsjednika stranke.

 

- Nisam dio nikakvih aktivnosti koje idu u tom pravcu, niti ću biti. Ima li neko ko to priželjkuje, to nije pitanje za mene – poručio je Nikšić.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još