ispred Narodne skupštine

Ovo su poruke govornika na skupu 'Srbija nade': Žena ratnica, Knežević, Ristovski, Dačić...

Front26.05.23, 20:14h

Ovo su poruke govornika na skupu  'Srbija nade': Žena ratnica, Knežević, Ristovski, Dačić...
Vučić je istakao da će na skupu govoriti kao predsjednik Republike, a ne kao lider stranke i da će se obratiti sa dugoročnim planom za budućnost

 

Skup "Srbija nade" okupio je veliki broj građana, simpatizera SNS ispred Narodne skupštine na koji je pozvao predskednik Srbije Aleksandar Vučić, a koji je rekao da će danas biti predstavljene važne odluke za budućnost Srbije i da će ponuditi nova rješenja i dijalog sa onima koji misle drugačije. Na mitingu su brojni govornici, koji šalju "poruke mira", prenosi Telegraf.

 

Vučić je istakao da će na skupu govoriti kao predsjednik Republike, a ne kao lider stranke i da će se obratiti sa dugoročnim planom za budućnost. Vučić je rekao da će to biti skup za pristojnu Srbiju, a očekuje i da će to biti najveći skup ikada održan. Građani u Beograd od jutros pristižu iz svih krajeva zemlje.


Borac protiv diskrimancije Srba u Crnoj Gori - Milan Knežević, jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore


- Braćo i sestre, nedjeljivi srpksi narode želim da prenesem pozdrave iz bratske Crne Gore, mada nisam siguran da se ona tako zove, već da su joj dali ime Ambasadoristan... Nema više junaka... Upravo u ovoj državi postoje Srbi i časni Crnogorci koji nikad neće priznati lažno Kosovo, ako da bog, a daće, da formiramo vladu i učini mi se čast da budem premijer, prva odluka će biti da povučem priznanje tzv države Kosovo - istakao je.

 

Ivica Dačić - Prestanimo da se dijelimo na četnike i partizane, smrt fašizmu, smrt nasilju


- Koliko god da nam je teško, svi su oni na nama lomili zube, a mi smo i dalje ovdje... Da pod šljivom ostane jedan jedini Srbin, i on će se boriti protiv neprijatelja. Danas ste čuli da Kurtijeva vlast silom pokušava da zauzme srpske opštine.... da time potpuno legalizuje i legitimizuej okupaciju KiM, naše zemlje, čija je svaka stopa srpskom krvlju zalivena... svaki metar zemlje na KiM ima svog junaka pod zemljom, kome se više na grob ne može doći.... Prokleti su svi oni koji svoju kuću sagradiše na tuđim grobovima...

 

O Miloševiću - znate li kako svijet gleda na narod koji proda svog vođu? To ne damo! Ne damo predsjednika. Taj predsednik kog smo prodali, on je rekao šta će se desiti ako do toga dođe...

 

Nikad nisam vidio da se na ubistvu djece pravi politički profit, ne govorite da pravite demonstracije jer brinete o djeci već da biste došli na vlast. Jendom vam je uspjelo, ali zaboravite na to. Nikada više nećete dobiti vlast na ulici. Zato je važno što smo danas ovdje.

 

Svima koji su se nadvili nad nšom zemljom, i onima u inostranstvu i u zemlji, ne damo Kosovo i Metohiju, ne damo Srbiju, ne damo nasilje nad ženama, ne damo da omladinu truju i da narod ubijaju, molim sve Srbe da se ujedinimo.

 

"Partija ima mnogo, Srbija nam je samo jedna"

 

Lazar Ristovski - Živela Srbija u kojoj živi duh tolerancije


- Ovaj miting je bio potreban da svi vide da postoji Srbija van Beograda, nije Srbija samo Beograd. Ako se konfrontacija nastavi zaoštravanjem i mržnjom, iz nje se može izaći samo na dva načina, a oba podrazumevaju katarzu. Jedan je kolektivan katarza, ujedinjeni u zajednički veliki zagrljaj u kojem prolivamo suze radosnice što Sribja kreće u bolje sutra. ujedinjena i sretna. Drugi način je da se desi katarza u kojoj pada krv na ulicama, gori skupština i gine se. Posle te katarze Srbija se vraća 100 godina unazad. To što ljudi različito misle ne znači da treba da se poubijaju. Želja za dijalogom nije slabost već prednost i snaga, zato kad smo jači, prvi pružimo ruku pomirenja.

 

 Mina Mijailović, majka, ratnica i borac za decu


Ona govori o retkoj bolesti od koje boluje njeno dijete.

- Lječenje u inostranstvu prije 10 godina bilo je samo nešto o čemu možemo da sanjamo. Počela sam sama da skupljam novac. Kucala sam na mnoga vrata dok se nisam obratila institucijama koje su mi omogućile da stojim ovdje kao jedna od mnogih koja je uz veliku pomoć države ostvarila prava za svoje dijete. Podrška porodice i prijatelja i društva, vodi uspijehu. Ako želimo naprijed, moramo vjerovati u sebe, našu djeci i našu Srbiju. Ponosna sam što danas sa ovog mjesta šaljemo sliku zajedništva, podrške... Nismo sami, Srbija je uz nas, hvala" - naglasila je.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još