oglasila se

Izetbegović: 'Moj otkaz potpisan je pod pritiskom, Škrijelj mi je tražio usluge... Hajka na mene počela je...'

Front21.05.23, 16:43h

Izetbegović: 'Moj otkaz potpisan je pod pritiskom, Škrijelj mi je tražio usluge... Hajka na mene počela je...'
Izetbegović ponavlja da će o svemu konačnu riječ dati sud

 

 

Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo u intervju za Faktor.ba govorila je o otkazu na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, oduzimanju akademskih titula po odluci Senata Univerziteta u Sarajevu te o rektoru ove obrazovne institucije Rifatu Škrijelju.

 


Izetbegović ponavlja da će o svemu konačnu riječ dati sud.

 

“Hajka na mene je počela izjavom Asima Kurjaka da mi nije bio mentor za izradu i odbranu doktorske disertacije i da nikada nisam studirala u Zagrebu niti radila kod njega na klinici. Naravno, to je bila potpuna neistina. Asim Kurjak sam je sebe demantovao vrlo brzo. Nakon što sam pronašla snimak sa odbrane doktorske disertacije on je prezentiran javnosti i svi su se mogli uvjeriti da Asim Kurjak nije govorio istinu. Koju je on korist imao od pokretanja hajke zna on, a i oni koji su to od njega tražili. Važno je da su svi mogli vidjeti i čuti snimak na kojem Asim Kurjak izrazito pohvalno govori o mojem doktoratu i o meni. Čak jasno kaže: “Imao sam priliku upoznati njen rad dok je bila kod mene na klinici Sveti Duh u Zagrebu” – podsjeća  Izetbegović u intervjuu za Faktor.

 

Kada je riječ o otkazu na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Izetbegović navodi:

 

– Iz sredstava javnog informisanja saznala sam da mi je dekanica Amina Valjevac potpisala otkaz na zahtjev rektora Rifata Škrijelja i mišljenja Kenana Filipovića, pravnika i sekretara Rektorata. Oni se ne obaziru na mjeru osiguranja koju je Sud donio, upuštaju se u pravno nasilje, što podliježe pravnoj odgovornosti predviđenoj za takve prekršaje. Podsjetit ću da je svojim rješenjem Općinski sud u Sarajevu zabranio radnje i druge aktivnosti na izvršavanju zaključka Senata o poništenju doktorata. Dakle, nikakve mjere, pa ni otkaz, ne smiju se poduzimati do pravomoćnog okončanja parničkog postupka kojeg sam pokrenula putem advokatskog tima.

 

Kompletan intervju čitajte OVDJE

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 229

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još