VIDEO/ ŠOKANTAN INTERVJU BIVŠE ČLANICE SDA

Alma Čolo iskreno: 'Otkako je Sebija Izetbegović ušla u politiku, Bakir više nije isti čovjek, vaga svaki svoj potez s njom!'

Front19.05.23, 20:44h

Alma Čolo iskreno: 'Otkako je Sebija Izetbegović ušla u politiku, Bakir više nije isti čovjek, vaga svaki svoj potez s njom!'
Sebija mi je poslije slala poruke od kuće i rekla da joj ništa ne objašnjavam, da je ona mene blokirala, a ja sam njoj rekla da sam i ja nju blokirala. Ona svakome piše poruke, stalno drži telefon u ruci. Valjda je visokoposlovna osoba pa joj stalno telefon mora biti u ruci - komentira Alma Čolo nakon napuštanja SDA

 

 


Alma Čolo, nekadašnja članica Predsjedništva SDA, bila je večerašnja gošća u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem", na Face TV-u.


Govoreći o odnosima i turbulencijama unutar SDA, Čolo otkriva:


- Bakir nije neko ko bi povlačio radikalne poteze, ko bi bio neosjetljiv prema ljudima… Mene je to toliko iznenadilo jer se poznajemo od rata do danas. Ne mogu da vjerujem da me nije nazvao nakon što sam podnijela ostavku, da me pita zašto to radim… Isto kao da je jedva dočekao. Vjerovatno sam ja neka smetnja u tom rukovođenju jer opravdano kritikujem neke stvari. Bakirovi potezi ne liče na njega. Uvijek sam mislila da je dobra osoba, vjernik, patriota… Mislim da otkako je njegova supruga ušla u politiku, vaga svaki svoj potez, usklađuje i koordinira svaki svoj potez s njom. On više nije onaj isti čovjek! Na Bakiru se vidi promjena od trenutka ulaska Sebije Izetbegović u politiku.


O svom odnosu sa Sebijom Izetbegović kaže:


- Sebija mi je poslije slala poruke od kuće i rekla da joj ništa ne objašnjavam, da je ona mene blokirala, a ja sam njoj rekla da sam i ja nju blokirala. Ona svakome piše poruke, stalno drži telefon u ruci. Valjda je visokoposlovna osoba pa joj stalno telefon mora biti u ruci. Rekla mi je da nisam znala da vodim kampanju, da sam olako puštala Mašovića da govori, da govorim neistine o njoj… Bila je to nadmena prepiska. To mi se dešavalo i sa predsjednikom. Znao mi je, kad nešto objavim na društvenim mrežama, pisati poruke da pita: kako sam to tako mogla napisati. Rekla sam mu da ja imam dovoljno godina i da on nije moj naredbodavac.

 

Progovara i o situacijama na sjednicama SDA


- SDA na sjednicama krivi Amerikance, tvrdi da neko želi uništiti Bošnjake. SDA ima najviše Bošnjaka i nesporno je da iz toga crpi legitimitet da se ponaša kao predstavnik Bošnjaka, ali ne mogu se negirati Bošnjaci koji su u drugim partijama. Zašto SDA stalno vežu za ubistvo Dženana Memića? Zašto SDA ne sazove konferenciju i pita zašto nas povezuju s tim slučajem? Zašto ja moram pognuti glavu pred ocem Dženana Memića kao članica SDA? Zašto na spovezuju sa odbijanjem liječenja djevojčice Nadin Smajlović? To nije zvanična politika SDA, nego vjerovatno pojedinaca. Šutnja izaziva sumnju!


Kompletan intervju pogledajte u videu...

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 171

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još