ZNATE KOLIKO SMIJETE PRENIJETI PREKO GRANICE

Pušači, pripremite se: Uoči sezone odmora poskupljuju cigarete u Hrvatskoj, pogledajte nove cijene...

Biznis Klub17.05.23, 18:49h

Pušači, pripremite se: Uoči sezone odmora poskupljuju cigarete u Hrvatskoj, pogledajte nove cijene...
Do poskupljenja dolazi uoči sezone godišnjih odmora, a podsjećamo i da prema novim pravilima građani iz BiH u Hrvatsku mogu unijeti samo dvije kutije cigareta po osobi

 

 

Ako planirate ove godine ljetovati u Hrvatskoj, uz brojna druga poskupljenja, dočekat će vas i nove cijene cigareta.

 


Cigarete na hrvatskom tržištu poskupljuju od subote, 20. maja, pa će se tako po novim, višim cijenama prodavati i brojne marke cigareta firme Philip Morris.


Firma Philip Morris Zagreb d.o.o. prijavila je povećanje maloprodajnih cijena za određene marke cigareta s datumom važenja od 20. maja, potvrdili su u Carinskoj upravi RH za portal Danica.


Cigarete svjetskog duhanskog diva poskupjet će, ovisno o marki i vrsti, između 2,2 i 3,9 posto. Tako će standardne vrste Marlbora koštati 4,80 umjesto dosadašnjih 4,65 eura. Marke Philip Morris koštat će 4,20 eura (dosad su bile 4,11), a Chesterfield standardnih pakiranja 4,10 eura (dosad 3,98 eura).


Chesterfield tuned od 20. maja prodavat će se za 4 eura (dosad 3,85 eura). Marlboro touch, naprimejr poskupjet će od subote s 4,38 na 4,50 eura.


Ostatak cijena možete pogledati ovom linku.


Do poskupljenja dolazi uoči sezone godišnjih odmora, a podsjećamo i da prema novim pravilima građani iz BiH u Hrvatsku mogu unijeti samo dvije kutije cigareta po osobi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još