NAKON SMJENE DIREKTORA JP AUTOCESTE FBIH

SDA poručuje: 'Trojka' imenuje HDZ-ove kadrove na štetu Bošnjaka i tako isplaćuje dug za ulazak u vlast!

Front17.05.23, 18:18h

SDA poručuje: 'Trojka' imenuje HDZ-ove kadrove na štetu Bošnjaka i tako isplaćuje dug za ulazak u vlast!
Imenovanjem Denisa Lasića za v.d. direktora JP Autoceste FBiH prihvaćen je izdajnički disbalans na štetu bošnjačkog naroda - tvrdi se u saopćenju SDA

 

 

Nametnuta Vlada FBiH je, davanjem prethodne saglasnosti za imenovanje Denisa Lasića za v.d. direktora JP Autoceste FBiH, još jednom potvrdila spremnost „Trojke“ da novim ustupcima HDZ-u na štetu bošnjačkog naroda vraća dug za ulazak u vlast, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije.


- Ovakvim postupcima „Trojka“ nastavlja praksu sa državnog nivoa, na kojem su Bošnjake reducirali na tek 25 posto pozicija u Vijeću ministara BiH.


Imenovanjem Lasića za v.d. direktora JP Autoceste FBiH prihvaćen je izdajnički  disbalans na štetu bošnjačkog naroda.


Pored Ministarstva prometa i komunikacija u Vladi FBiH, HDZ sada ima i pozicije direktora u oba javna preduzeća – Autoceste FBiH i Ceste FBiH – čime mu je na upravljanje isporučen cjelokupan sektor izgradnje saobraćajne infrastrukture u FBiH - naveli su iz SDA.

 

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 62

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još