kako prevazići probleme?

Hadžibajrić u pritvoru, Općina u problemima: Oglasilo se OV Stari Grad Sarajevo

Front16.05.23, 13:53h

Hadžibajrić u pritvoru, Općina u problemima: Oglasilo se OV Stari Grad Sarajevo
Ova institucija koja funkcioniše i funkcionisala je u najtežim perioda periodu, periodu agresije pružala je usluge svojim građanima, prepoznala je ozbiljnost situacije i ozbiljno pristupamo tome. Vaši predmeti i postupci se nesmetano obavljaju. Općina Stari Grad Sarajevo je stabilna općina - poručio je Seid Škaljić, predsjedavajući OV Općine Stari Grad Sarajevo

 

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku općine Stari Grad Sarajevo, oglasilo se Općinsko vijeće. Glavni izazovu uposlenika i ovog vijeća je kako da prevaziđu probleme koji su nastali zbog ove situacije.

 

- Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzelo sve korake u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te uputilo dopise prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), kako građani ne bi trpili i taj problem će se riješiti koliko naredne sedmice. Općinsko vijeće svojim statutom ima  rješenje ovog problema. Ova institucija koja funkcioniše i funkcionisala je u najtežim perioda periodu, periodu agresije pružala je usluge svojim građanima, prepoznala je ozbiljnost situacije i ozbiljno pristupamo tome. Vaši predmeti i postupci se nesmetano obavljaju. Općina Stari Grad Sarajevo je stabilna općina - poručio je Seid Škaljić, predsjedavajući OV Općine Stari Grad Sarajevo.

 

 

Uputio je i poruku uposlenicima ove Općine.

 

- Nismo zaboravili na vas i vaša prava iz radnih odnosa . Općinsko vijeće misli na vas. Molimo uposlenike da nastave profesionalno raditi kao što su i do sada. Građani ne smiju da trpe - kazao je.

 

Prema Statutu Općine Stari Grad Sarajevo, načelnika za vrijeme privremene odsutnosti ili spriječenosti zamjenjuje dužnosnik ili djelatnik općinskog organa uprave kojeg on ovlasti. U slučaju da načelnik nije odredio ko ga mijenja, izbor vrši Općinsko vijeće.

 

Podsjetimo, Hadžibajrić je uhapšen u akciji “Start” 10. maja.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još