VIDEO/ NOVI PROTESTI PROTIV NASILJA

Uživo iz Beograda: Rijeka naroda sliva se ulicama, građani blokirali most Gazela...

Front12.05.23, 20:00h

Uživo iz Beograda: Rijeka naroda sliva se ulicama, građani blokirali most Gazela...
Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je uoči današnjeg protesta i blokade Gazele da je predsjednik Aleksandar Vučić počeo da se povlači i da bi bolje bilo da usvoji sve zahtjeve građana

 

 

U Beogradu se održava novi protest “Srbija protiv nasilja” koji organizuje dio opozicije.


Poslije čitanja zahtjeva okupljeni građani krenuli su u šetnju od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice Kneza Miloša do mosta "Gazela". Most je zatim blokiran za saobraćaj, kako su i najavili organizatori, prenosi RTS.


Na početku skupa, Iris Pavošević iz Narodne stranke pročitala je zahtjeve protesta – momentalna smjena svih članova REM-a, hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.


Takođe, traže, kako su naveli, smjenu rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju, oduzimanje nacionalne frekvencije Pinku i Hepiju zbog, kako su naveli, kršenja zakona i promocije nasilja, agresije i nemorala.

 

beograd-protest-protiv-nasilja-12-maj-23-2


Zatražili su i smjenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa Bezbjednosno informativne agencije Aleksandra Vulina, usvajanje ostavke ministra prosvete Branka Ružića i održavanje sjednice Skupštine Srbije na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije, kao i bezbjednosna situacija u toj zemlji u najkraćem mogućem roku.


Poslije pročitanih zahtjeva, okupljeni su se uputili ka mostu "Gazela" i dijelu međunarodnog auto-puta koji su blokirali.


Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, navodi RTS.


Skup pod istim nazivom “Srbija protiv nasilja” održan je i u ponedjeljak, javlja agencija Fena.


Sve informacije sa protesta možete pratiti uživo u prijenosu Nove.rs.

 

 

(FENA/ DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još