pohvalio se rezultatima

Oproštajno obraćanje Fadila Novalića građanima FBiH: Šta sam zatekao, a šta ostavljam iza sebe?

Front12.05.23, 17:14h

Oproštajno obraćanje Fadila Novalića građanima FBiH: Šta sam zatekao, a šta ostavljam iza sebe?
Nadam se da će to znati sačuvati ovi nametnuti što se sada kite tuđim rezultatima - poručio je Novalić

 

 

 

Bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić obratio se javnosti putem Facebooka i govorio o stanju koje je zatekao kada je došao na premijersko mjesto, a koje ostavlja iza sebe. Između ostalog, naveo je da je iza sebe ostavio stabilan penzioni fond, te na računima Vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka...


- Dragi građani, dužan sam da vas obavijestim o stanju koje sam zatekao i o stanju koje ostavljam iza sebe. Šta sam zatekao?


Na računu je bilo 0 KM. Deficit budžeta FBiH, deficit budžeta u ministarstvu poljoprivrede, autocestama, svim mogućim fondovima, ministarstvima. Sve je bilo opustošeno. 705 miliona deficita. Na svakom koraku nezadovoljni radnici. Penzije i plate su kasnile. Boračke naknade, također. Poticaji privredi bili su nepostojeći. Ogromni dugovi u svim sektorima.


Iza sebe sam ostavio stabilan penzioni fond. Na računima vlade 800 miliona likvidnih sredstava, suficit budžeta od 478 miliona maraka.


Redovne penzije i penzionere koji uvijek mogu računati na njihovo povećanje. Redovne isplate svih naknada. I dug značajno otplaćen. Došli smo do toga da nam MMF nije ni potreban.


Nadam se da će to znati sačuvati ovi nametnuti što se sada kite tuđim rezultatima - poručio je Novalić.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 111

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još