VIDEO/ POGLEDAJTE NOVI SPOT

Sarajevski bend Sunday Stories objavljuju 'Lice', peti single sa novog albuma

Showbizz12.05.23, 12:49h

Sarajevski bend Sunday Stories objavljuju 'Lice', peti single sa novog albuma
Ne smijemo izgubiti vlastiti identitet ni kada smo u najsretnijem odnosu na svijetu, kaže vokalistkinja benda Nina Babić

 

 


Sarajevski sastav Sunday Stories objavio je novu pjesmu pod nazivom ‘Lice’. U pitanju je peta po redu pjesma sa drugog studijskog albuma Sunday Stories. 

 
Tekst za pjesmu Lice pisala je vokalistkinja benda Nina Babić, dok su muziku i aranžman kreirali svi članovi Sunday Storiesa zajedno. Na aranžmanu za pjesmu Lice svoj trag je ostavio i stalni saradnik, muzički producent Sunday Storiesa, Đani Pervan. Spot za pjesmu Lice je montirao Eldar Muhić, a isti je sniman na čak tri sarajevske lokacije. 


U spotu su učestvovali sarajevski glumci Matea Mavrak, Saša Krmpotić, Filip Radovanović i najpoznatiji bh influenseri: Iman Karović, Sunčica Šanjević, Ajdin Fejzić, Ariana Piknjač, Mima Tastić, Emina Tsili, kao i plesač Benjamin Zametica. Spot je objavljen sinoć u 23 sata. 


Ovom prilikom razgovarali smo sa članovima benda Sunday Stories...


Ovo je peti single sa novog albuma Sunday Stories. Da li je moguće da će svaka pjesma imati spot? 


Mirza Sijerčić: Moguće je i imat će, s tim što težimo da svaki spot bude u saradnji sa partnerima. Za Lice smo sarađivali sa Akademijom likovnih umjetnosti, apartmanima u Sarajevu Olympic 84, Ateljeom Figure, te modnim markama Astra Borovo, Calypso i Metaphysika. Glavni partner spota je softverska kompanija TOB (Technology of Bosnia). 


Da li publika može očekivati da nastavite kreirati i objavljivati ovim tempom?


Saša Ćirić: Naravno da ćemo nastaviti ovim tempom, bend da bi postojao, potrebno je da stalno publici nudi nove pjesme ili nastupe. Vrijeme nikada nije bilo “brže”, ako nisi aktivan mjesec dana, već si zaboravljen.  


Zašto ste se odlučili za objavu u 23:00 sata uvečer? 


Nina Babić: Nismo, slušatelji su. Ponudili smo im opcije putem IG storija i kako su tražili, tako su i dobili. Muzika je izuzetno interaktivna umjetnost. Konstantno sarađujemo sa našim slušateljima i upoznajemo nove. Nema ljepše povezanosti od ove. Naše pjesme su i njihove.

 

sunday-stories-1

 

Kao najnoviji član Sunday Stories, kako biste opisali vaš dolazak u ekipu? 

  
Zlatan Porobić: Ekipa je za poželjeti. Svi smo jako različiti i karakterno i po interesovanjima, kakva nam je i publika. Opet, ima ta neka nit koja nas povezuje i zbog koje se jako dobro slažemo u bendu, kako muzički, tako i na ličnoj osnovi. Radujem se da vidim gdje će Sunday Stories otići sa svim što imamo u planu. 


Ja neću lice tvoje, ako mi daš svoje, bićemo bez lica oboje?


Nina Babić: Ne smijemo izgubiti vlastiti identitet ni kada smo u najsretnijem odnosu na svijetu.


Sve pjesme su dočekane sa velikom radosti. Koja je tajna Sunday Stories?


Mustafa Kurtalić: Tajna Sunday Stories leži u druženju, uzajamnom razumijevanju i poštovanju. Kreiramo zajedno, putujemo zajedno i uvijek nam je dobro kada smo zajedno.


Da li je Sunday Stories sada jedini pop bend u BiH?


Narcis Zečić: Sunday Stories možda zvuči pop, ali je daleko od toga. Ne želimo se ograničavati žanrovski, jer je muzika živa i evoluira konstantno. 

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!