SKOČILE ŠANSE OPOZICIJE

Šokantan potez tri dana prije izbora: Turski predsjednički kandidat Muharrem Ince povukao se iz izborne utrke!

Front11.05.23, 16:30h

Šokantan potez tri dana prije izbora: Turski predsjednički kandidat Muharrem Ince povukao se iz izborne utrke!
Sekularni nacionalista je osvojio 30,6 posto glasova kada je izazvao predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na predsjedničkim izborima 2018. godine

 

 


Kandidat treće po snazi turske stranke, Muharrem Ince, u četvrtak se povukao s tijesnih predsjedničkih izbora u Turskoj, u šokantnom potezu koji je povećao šanse za pobjedu opozicije u prvom krugu.
 

Taj 59-godišnjak objavio je svoju odluku nakon što je bio na meti online klevetničke kampanje koja je uključivala fiksirane slike na kojima se susreće sa ženama i vozi se okolo u otmjenim automobilima.


Sekularni nacionalista je osvojio 30,6 posto glasova kada je izazvao predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na predsjedničkim izborima 2018. godine.


Zatim je napustio glavnu opozicionu stranku i pokrenuo vlastiti pokret koji je počeo oduzimati glasove sekularnom čelniku Kemalu Kilicdarogluu - zajedničkom kandidatu bloka protiv Erdogana.


- Povlačim svoju kandidaturu. Radim ovo za svoju zemlju - izjavio je Ince novinarima uoči glasanja u nedjelju, prenosi Reuters.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još