video/ burne reakcije ne prestaju

Nermin Nikšić izvinio se žrtvama ratnih zločina nakon izjave ministrice Vlaisavljević: 'Za mene je zločinac - zločinac!'

Front11.05.23, 15:11h

Nermin Nikšić izvinio se žrtvama ratnih zločina nakon izjave ministrice Vlaisavljević: 'Za mene je zločinac - zločinac!'
Nikšić se nimalo ne slaže s njenim stavom, što je kazao i ministrici tokom današnje sjednice Vlade

 


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je uime Federalne vlade izvinjenje žrtvama ratnih zločina, svima koji su povrijeđeni izjavom ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević koja je jučer izjavila da ratne zločince treba rehabilitovati po odsluženju kazne.


Nikšić se nimalo ne slaže s njenim stavom, što je kazao i ministrici tokom današnje sjednice Vlade.


- Za mene je zločinac - zločinac, naročito oni koji su presuđeni, bez obzira na to jesu li izdržali kaznu ili ne - rekao je Nikšić nakon sjednice Vlade, dodajući da svako ima pravo na svoje mišljenje, a da "teško sad možemo uspostaviti mehanizam verbalnog delikta“.


Kako je kazao federalni premijer, ratni zočinici su svoj život obilježili nanoseći zlo drugim ljudima, naročito nevinim žrtvama i nisu neko s kim je potrebno baviti se, već su to žrtve.

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 133

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još